Otelul Galati

Volei,rugby,popice,etc

Re: Otelul Galati

Postby megastar on Thu Jun 24, 2010 5:21 am

Mai ţineţi minte celebra replică din „Moromeţii” lui Marin Preda, „Paraschive, bolnavule de avere, smintitule!”? Ei bine, am descoperit un altfel de Paraschiv - fotbalistul de la Oţelul care, după ce şi-a analizat forma sportivă din ultimul an, a solicitat să i se taie zdravăn din leafă * „Am câştigat un superfotbalist!”, îl laudă entuziasmat Marius Stan *

Ne era dor de acel Para…

Nu s-a mai scris la superlativ despre Gabriel Paraschiv din toamna anului 2008, atunci când golurile sale - şapte la număr - îi aduceau în premieră convocarea la naţionala de seniori a României.

Cu noul antrenor al Oţelului, Dorinel Munteanu, nu are o relaţie grozavă, de aceea nici nu mai poartă banderola de căpitan, iar prestaţiile sale din ultimul an au fost tot mai şterse, din pion de bază Para transformându-se în rezervă de lux.

Nu puţine au fost momentele în care s-a speculat că mijlocaşul de 32 de ani al roş-alb-albaştrilor este gata să-şi rupă înţelegerea cu clubul dunărean pentru a-şi încerca şansa în altă parte. Nimic mai fals!

„Să ne adaptăm crizei!”

Nici conducerea „oţelară” nu era satisfăcută de Paraschiv din sezonul 2009-2010 (n.r. – a bifat doar 1959 de minute din totalul de 3060 al celor 34 de etape dintr-un sezon regulat, cu cinci goluri marcate), iar o întrevedere pentru rediscutarea salariului era iminentă.

„Trebuie să discutăm cu toţi cei care au jucat mai puţin şi sub standarde. Suntem în criză şi trebuie să ne adaptăm”, afirma directorul general Marius Stan fără să nominalizeze, însă veteranul Para era primul pe listă!

Renegocierea a avut loc chiar în cantonamentul din Poiana Braşov, dar termenul este prea pompos întrucât atitudinea căpitanului de până acum câteva luni l-a lăsat mască pe conducătorul gălăţean!

„Sunt lucruri mai importante decât banii”

„Când dădeam goluri pe bandă rulantă, mi-aţi mărit salariul şi vă mulţumesc! Acum, când am jucat slab, nu mai merit această leafă, aşa că vă rog să-mi daţi cu 30 la sută mai puţin”, i s-a adresat fotbalistul adus la Oţelul în 2006, moment în care Stan a exclamat: „Am câştigat un superfotbalist, un caracter cum rar se poate întâlni!”

Cu toate că veniturile jucătorilor sunt confidenţiale, se pare că ar fi vorba de o reducere de 2.000 de euro, bani care pe timpul recesiunii economice contează enorm.

Paranormalul sportiv, prin remuneraţia căruia va trece ghilotina mai mult decât la bugetari, a ţinut să ne convingă că n-are probleme cu capul:

„În viaţă există lucruri mai importante decât banii, şi am şi eu familie, rate, cheltuieli… E hotărârea mea şi vreau să fiu sănătos, e cel mai important lucru!” Jos pălăria, Paraschive!

Sursa: Viata Libera
Ajuta la crearea unei comunitati puternice a studentilor galateni.Orice curs ai prin calculator poate folosi unui alt student. Acum ai posibilitatea de atasa cursuri la mesajele tale de pe forum.
(Link-ul este ascuns pentru cei neinregistrati.Va rugam sa va inregistrati sau sa va autentificati pentru a vedea link-ul)
megastar
Site Admin
Site Admin

Lei: 4521
Facultatea: Mecanica

Postby megastar on Wed Jun 30, 2010 5:18 am

Abonamentul pentru tribuna I, pentru turul campionatului care va începe la finele lunii iulie, va face 65 de lei, cu 15 lei mai mult decât în primăvară, iar un bilet în aceeaşi zonă a Stadionului „Oţelul” va sări de la 10 la 15 lei * „Suntem obligaţi să apelăm la această măsură”, se apără oficialii clubului local de Liga I *

Cât costa intrarea pe stadion şi cât face acum?

- un bilet la tribuna I va costa 15 lei (preţ vechi, 10 lei);
- un bilet la tribuna a II-a va costa 10 lei (preţ vechi, 7 lei);
- un bilet la peluze va costa 7 lei (rămâne preţul vechi);
- un bilet la Tribuna Zero va costa 50 de lei (rămâne preţul vechi);
- un abonament la tribuna I va costa 65 de lei (preţ vechi, 50 de lei);
- un abonament la tribuna a II-a va costa 45 de lei (preţ vechi, 35 de lei);
- nu vor mai exista abonamente la peluze (preţ vechi, 25 de lei);
- un abonament la Tribuna Zero va costa 300 de lei (preţ vechi, 250 de lei).

Se strânge cureaua

Reducerile de salarii de la Oţelul sunt doar o primă măsură de reechilibrare a bugetului de venituri şi cheltuieli, anul 2010 anunţându-se mult mai dificil decât cel precedent pentru gruparea locală de Liga I.

Banii mai puţini primiţi de la Combinatul ArcelorMittal (din injecţia anuală, aproximativ 800.000 de euro vor intra în operaţiunea de ridicare a instalaţiei de nocturnă) şi taxele tot mai mari (n.r. – cam 95.000 de euro lunar!) au strâns tot mai mult cureaua la echipa care a încheiat pe locul al optulea stagiunea precedentă. Austeritatea cam începe să bată ţurca pe arena din Ţiglina III…

„Suporterii să ne rămână alături…”

În consecinţă, conducerea clubului „oţelar” a decis mărirea tarifelor la bilete şi abonamente, pas despre care directorul general Marius Stan vorbea încă din primăvară.

„Situaţia economică mondială şi implicarea clubului nostru în investiţii foarte importante - cum ar fi construirea instalaţiei de nocturnă - ne obligă, din păcate, să modificăm tarifele la abonamente şi bilete, dar ne place să credem că preţurile de la Stadionul Oţelul rămân printre cele mai mici din ţară. Suporterii sperăm să înţeleagă aceste măsuri şi ne dorim să fie alături de noi în continuare”, a comentat oficialul dunărean.

La peluze, aceleaşi tarife

Interesant este faptul că unele preţuri cresc chiar şi cu 50 de procente, iar altele rămân pe loc! De pildă, intrarea la tribuna I, care în primăvară făcea fix 10 lei, va costa cu 5 lei mai mult – care va să zică, berea de după meci va sări din schemă!

La tribuna a II-a, adică acolo unde spectatorii au mai mereu soarele în faţă, tichetul de intrare va face 10 lei, cu trei lei mai mult decât în campionatul precedent, în timp ce la peluze preţul rămâne 7 lei.

„Nu trebuie să se sperie nimeni, sunt ajustări la care am fost obligaţi să apelăm. Achiziţia de abonamente rămâne totuşi o afacere”, susţine Dragoş Ghiuţă, directorul de marketing al roş-alb-albaştrilor.
Ajuta la crearea unei comunitati puternice a studentilor galateni.Orice curs ai prin calculator poate folosi unui alt student. Acum ai posibilitatea de atasa cursuri la mesajele tale de pe forum.
(Link-ul este ascuns pentru cei neinregistrati.Va rugam sa va inregistrati sau sa va autentificati pentru a vedea link-ul)
megastar
Site Admin
Site Admin

Postby megastar on Tue Jul 06, 2010 5:23 am

Fostul căpitan al echipei gălăţene (duminică, banderola a stat pe braţul lui Gabriel Giurgiu, care a ratat un penalti la 0-0) a fost plin de viaţă în duelul cu Budejovice: a marcat un gol şi a alergat ca un junior dornic de afirmare *

OŢELUL GALAŢI – DYNAMO BUDEJOVICE (Cehia) 2-1 (0-0)

Meci amical de fotbal disputat duminică la Traun (Austria);
Au marcat: Paraschiv 52’, Iorga 54’ / Pecka 48’;
În minutul 40, Giurgiu a ratat o lovitură de la 11 m;

OŢELUL: Grahovac – Cojoc, Sârghi, Costin, Cucu – Giurgiu (46’ Neagu), Levnaici – Iorga, Paraschiv (77’ Avram), Buş (67’ Petean) – Elek (46’ Borbely).

Soluţia de altădată

Nici cu leafă (cum era odată), dar nici pleavă. Acesta-i Gabriel Paraschiv, omul care la începutul verii a decis că trebuie să facă ceva pentru a i se mai spune fotbalist şi nu jucător de rezervă.

Duminică seară, la Traun, în Austria (la aproximativ 130 km de Burgausen, unde sunt cazaţi „oţelarii”), Para a fost titular – Dorinel n-avea de ales după lovitura de imagine pe care o dăduse fostul căpitan – şi a încântat.

A marcat o dată, s-a bătut pentru fiecare minge (de ca şi cum era a fetiţei sale!) şi a ratat şansa de a marca de la centrul terenului. A ieşit de pe teren în minutul 77, la scorul de 2-1, dovedind că nu e mort din punct de vedere competitiv.

Şi Buş e un câştig

Para a punctat în minutul 52, după un şut al lui Laurenţiu Buş respins de portarul cehilor de primă divizie, apoi şi-a încercat şansa cu o „ghiulea” de la centrul terenului, însă balonul a trecut la o palmă de ţintă (58’).

Buş, transferul anunţat din iarnă, dar care a devenit realitate abia acum, a contribuit şi cel de-al doilea gol al roş-alb-albaştrilor, avertizându-l pe Ochiroşii, concurentul său pe postul de mijlocaş stânga, că lupta la titularizare va fi crâncenă: a creat în stânga, i-a pasat lui Laurenţiu Iorga la 20 de metri şi şutul acestuia a mers fin, la colţul lung, cum se unge untul pe pâine (54’).

Toate acestea după ce, chiar după pauză, Dynamo a Cehiei deschisese scorul, Pecka profitând de o îmbulzeală în careul dunărean (48’).

Mulţi titulari-surpriză

Se mai putea marca, admite şi antrenorul Dorinel Munteanu, dar există o scuză, spune însuşi tehnicianul Oţelului:

„A fost primul meci din noul sezon şi sunt mulţumit cum ne-am prezentat în primul rând din punct de vedere fizic. Ne-a lipsit finalizarea, dar ţinând cont că este primul joc şi că se resimte oboseala, este OK. Mă bucură şi faptul că, la 0-1, am putut să revenim repede şi apoi să câştigăm partida.”

De remarcat ar fi faptul că, în acest prim test, au apărut ca titulari Cojoc, Cucu, sârbul Levnaici (foarte agitat, inimos şi rămâne de văzut dacă are şi alte calităţi), Buş şi Elek. După pauză a debutat şi Borbely, noul atacant al trupei gălăţene deplasate în Germania.
megastar
Site Admin
Site Admin

Postby megastar on Wed Jul 07, 2010 5:29 am

„Oţelarii” au rămas impresionaţi alaltăieri seară de baza sportivă de care poate dispune o comună din Germania, una care bate la scor Galaţiul, municipiu cu mari handicapuri în acest domeniu (fără sală de sport, fără bazin de înot, fără un stadion la standarde europene).

Sătucul în care s-au pregătit jucătorii lui Dorinel Munteanu are trei terenuri de fotbal, toate impecabile, şi două săli de sport.

„Ce să mai zicem? Te uiţi, îţi faci cruce şi te enervezi! Suntem în lumea a patra, nici măcar într-a treia nu ne regăsim. Este copleşitor!”, a răbufnit şeful Oţelului la vederea acestor „minunăţii”.

Să fie întâmplător faptul că Germania, care a disputat finala ultimului Campionat European, va disputa diseară şi o semifinală de Cupă Mondială?
megastar
Site Admin
Site Admin

Postby megastar on Thu Jul 08, 2010 5:14 am

OŢELUL GALAŢI – NEFTCI BAKU 3-0 (2-0)

Meci amical de fotbal disputat marţi seară la Salzburg (Austria);
Au marcat: Giurgiu 5’, Pena 24’ – penalty şi Avram 86’;

OŢELUL: Abraham – Râpă, Cârjă, Sipovici, Sălăgeanu (Ilie) – Giurgiu (Avram), Neagu (Cojoc) – Antal (Petean), Viglianti (Elek), Ochiroşii (Buş) – Pena (Borbely).

Pofta vine mâncând

Într-o perioadă în care echipele de top din România se chinuiesc prin partidele de verificare, Oţelul lui Dorinel Munteanu se simte ca peştele prin apă în cantonamentul din Germania.

Succesul cu 2-1 obţinut în faţa cehilor de la Dynamo Ceske Budejovice a fost doar începutul, roş-alb-albaştrii reuşind alaltăieri seară să facă scor cu Neftci Baku, din Azerbaidjan, grupare la care au prestat, până în vara acestui an, şi românii Adrian Neaga şi Marian Aliuţă.

Gălăţenii, trimişi pe teren cu o apărare inedită, au învins cu 3-0, două dintre cele trei goluri fiind materie primă pentru genericele TV.

Giurgiu, supergol!

Cu Paulius Gribauskas, fostul loc coleg, între buturile azerilor, jucătorii lui Munteanu s-au desprins repede în jocul disputat în apropiere de oraşul austriac Salzburg.

Gabriel Giurgiu - din nou căpitan (n.r. – de pe teren au lipsit Costin şi Paraschiv), s-a revanşat pentru penaltiul ratat în prima partidă de verificare din acest stagiu şi a înscris un supergol: şut de la 20 de metri direct în vinclu, minge „medicinală” pentru aproape orice purtător de mănuşi (min. 5).

Douăzeci de minute mai târziu, Pena a transformat o lovitură de la 11 metri şi, în ciuda schimbărilor efectuate de tehnicianul dunărenilor, balonul s-a plimbat mai mult prin jumătatea „petroliştilor” din Azerbaidjan.

Roşcovanul dintre buturi, foarte bun

Cu Abraham, abia ieşit de pe băncile liceului, în poartă, şi cuplul de fundaşi centrali format din Cârjă – Sipovici, care doar la meciurile echipei-satelit, din Liga a III-a, s-au mai întâlnit pe teren, Oţelul a reuşit să nu încaseze gol, iar cel mai mare merit îi aparţine goalkeeperului de 19 ani.

Roşcovanul, cum este poreclit internaţionalul de juniori, a parat în câteva situaţii limită, fiind lăudat de oficialii gălăţeni. „A făcut un meci foarte bun şi trebuie să meargă pe aceeaşi linie ca să aibă şanse de a deveni numărul 1 în poarta Oţelului”, a afirmat directorul general Marius Stan.

O notă mare a primit şi mijlocaşul ofensiv Alexandru Avram care, cu patru minute înainte de final, a închis tabela cu un drop-gol de la marginea suprafeţei de pedeapsă.
megastar
Site Admin
Site Admin

Postby megastar on Tue Jul 13, 2010 5:25 am

Surse din combinatul ArcelorMittal Galaţi susţin că vineri, 9 iulie, urma să fie semnat contractul cu societatea care va monta buclucaşa instalaţie, dar că se va da cu pixul abia în decursul acestei săptămâni. Se pare că această lucrare de mare anvergură va fi realizată de celebrul brand timişorean „Elba”, costurile ridicându-se la 700.000 de euro.

„Suntem cel mai important producător de corpuri de iluminat din ţară şi reprezentăm una din puţinele firme româneşti care a reuşit să se menţină ca lider pe piaţă, având o tradiţie de 85 de ani în domeniu”, se laudă firma al cărei slogan este „Lumină de la Timişoara”.
megastar
Site Admin
Site Admin

Postby megastar on Fri Jul 16, 2010 5:13 am

Şase jocuri, dintre care trei victorii şi trei rezultate de egalitate. Acesta este bilanţul Oţelului în cantonamentul din Germania, mai toate partidele de verificare disputându-se în Austria, la graniţa cu Landul Bavaria.

Ultimul meci, cel cu arabii de la Al Ahli, nu i-a liniştit pe oficialii gălăţeni cu o săptămână înainte de startul ediţiei 2010-2011 a Ligii I, ci dimpotrivă.

„Parcă visăm când ne aflăm pe teren, ne trebuie altă atitudine, nu e cazul să ne considerăm mai buni decât suntem”, a comentat, destul de maliţios, directorul general Marius Stan, după remiza de la Bad Endorf, deşi formaţia din Arabia Saudită, una tehnică şi destul de iute, nu părea că buchiseşte fotbalul.

Ochiroşii, gol din lovitură liberă

„Nu putem spune că e capăt de ţară că am făcut egal, până la urmă suntem neînvinşi în meciurile jucate în această vară, dar nu ne putem prezenta aşa în partidele oficiale”, a adăugat şeful clubului local de prim eşalon.

Cu un prim unsprezece bulversant – oare cum va arăta Oţelul la startul noului sezon? – formaţia dunăreană a ţinut mai mult de minge, a şi marcat prima în urma unei lovituri libere executate foarte bine de Ochiroşii (32’).

A încasat însă repede golul de 1-1 (Rahim a şutat din careu, după o fază de atac excelent lucrată – 36’), apoi a ratat de două ori chiar din poziţie de singur cu portarul! „Egal conform jocului”, a admis şi tehnicianul Dorinel Munteanu, care a zbierat mult de pe margine în aşteptarea unei victorii.

I-au dat papucii lui Levnaici

Aseară, delegaţia „oţelară” a revenit acasă (n.r. – a aterizat la 19.45 pe Aeroportul Internaţional „Henri Coandă” din Bucureşti) şi, începând de sâmbătă, va intra în linie dreaptă pentru jocul cu Sportul Studenţesc. Din lot nu mai face parte mijlocaşul sârb Zoran Levnaici, care n-a impresionat în luna de probă petrecută printre Paraschiv, Costin şi compania.

„Zoran nu era peste ce avem noi în vestiar, deci nu putea rămâne la Oţelul. Rămânem cu ceilalţi 25 de jucători. Avem un lot tânăr, de perspectivă, un lot de la care aşteptăm multe în noul campionat”, a mai spus Stan, care a ajuns în ţară cu câteva ore înaintea fotbaliştilor lui Munti.
megastar
Site Admin
Site Admin

Postby megastar on Tue Jul 20, 2010 5:49 am

Odată cu revenirea din cantonamentul din Germania, oţelarii s-au despărţit de echipamentul Hummel. Din sezonul 2010-2011, roş-alb-albaştrii vor purta echipamentul oferit de firma olandeză Masita. Până acum, băieţii lui Dorinel Munteanu au făcut cunoştinţă doar cu cel de antrenament. Noul echipament va fi prezentat oficial miercuri, în cadrul conferinţei de presă ce va preceda partida cu Sportul Studenţesc, programată vineri la Bucureşti, de la ora 16.30, în runda inaugurală din Liga I. Tot cu acest prilej vor fi prezentate noile achiziţii din această vară: Csaba Borbely, Laurenţiu Buş, Robert Elek, căruia i-a expirat împrumutul, Laurenţiu Petean, Sorin Cucu, Alexandru Avram, ultimii trei promovaţi de la Oţelul II. La jocurile de pe teren propriu gălăţenii vor îmbrăca echipamentul roşu-alb-albastru, iar la partidele din deplasare cel negru-albastru.

Fără Antal

Ghinioanele nu au ocolit tabăra gălăţeană. La cel de-al doilea antrenament efectuat de la revenirea în Galaţi, duminică, mijlocaşul Liviu Antal a suferit o entorsă la gleznă, care a necesitat aparat gipsat, ceea ce îl face indisponibil, cel puţin pentru jocul cu nou-promovata Sportul Studenţesc. „Ce ghinion! Sperăm ca Liviu să-şi revină cât mai repede pentru că avem nevoie de el în noul campionat”, a precizat directorul general Marius Stan. Cei interesaţi sunt aşteptaţi până pe 31 iulie să-şi procure abonamente pentru turul campionatului 2010-2011, de la Casa de Bilete de lângă Hotelul Galmondo, la următoarele preţuri: 65 lei la Tribuna I, 45 lei la Tribuna II, 300 lei la Tribuna 0. În acest sezon, nu vor mai fi eliberate abonamente la cele două peluze
megastar
Site Admin
Site Admin

Postby megastar on Wed Jul 21, 2010 9:28 pm

După câţiva ani în care suporterii au aşteptat în zadar o nocturnă pe stadionul pe care joacă de obicei echipa de fotbal Oţelul Galaţi, iată că se vede luminiţa de la capătul tunelului!

Clubul gălăţean a semnat astăzi un contract cu Elba Timişoara pentru montarea unei instalaţii de nocturnă în valoare de aproximativ 700.000 de euro. Termenul maxim de finalizare a lucrării este de patru luni.
Dacă ne vom mişca bine pe plan local, cred că putem să terminăm treaba chiar şi în trei luni şi să prindem câteva meciuri pe teren propriu cu lumină artificială", spune preşedintele Clubului Oţelul Galaţi, Marius Stan.

Cele mai mari probleme vor fi la turnarea fundaţiilor pentru cei patru stâlpi, fiind cunoscut faptul că spaţiul este destul de limitat.
megastar
Site Admin
Site Admin

Postby megastar on Thu Jul 22, 2010 5:25 am

Figurile noi de la Oţelul

Csaba Borbely – atacant, 30 de ani, ultimul club, Gloria Bistriţa;
Laurenţiu Buş – mijlocaş lateral, 23 de ani, ultimul club, Arieşul Turda;
Sorin Cucu – fundaş stânga, 20 de ani, revenit de la CSM Rm. Sărat;
Robert Elek – atacant, 22 de ani, revenit de la FC Bihor Oradea;
Laurenţiu Petean – fundaş/mijlocaş lateral, revenit de la Delta Tulcea.

Stan, precum Caracatiţa Paul

Cu două zile înaintea startului oficial în sezonul 2010-2011, Oţelul şi-a prezentat noile achiziţii, s-a lăudat şi cu echipamentul care va sta pe elevii lui Dorinel Munteanu măcar doi ani de zile şi a vorbit despre criză şi cum poate fi ea fentată.

„Nu ştiu să răspund la întrebarea simplă care vizează bugetul nostru pentru acest an competiţional. Este un sezon prea greu ca să pot oferi o cifră”, a afirmat Marius Stan, directorul general al grupării roş-alb-albastre, oficialul gălăţean încercând să joace rolul Caracatiţei Paul la startul noului campionat:

„Am curajul să spun cu martori că, dacă vom ţine pasul cu echipa, adică dacă vom plăti la timp salariile şi primele, vom fi cea mai mare surpriză a Ligii I!”

Top 300 sau Top 10 Bun-simţ?

Orice pronostic trebuie să aibă şi o justificare, iar Stan susţine că este foarte posibil ca un investitor cu ceva „grăsime” financiară să se implice în viitorul clubului.

„Nu vă spun despre cine este vorba, nu ştiu dacă este în Top 300, că nu citesc asemenea clasamente, dar vă garantez că se află în Top 10 Bun-simţ. Nu e un personaj care să apară la televizor, e foarte discret şi-i place foarte mult ce se întâmplă la Oţelul”.

„Cred că suntem echipa din campionat cu cei mai mulţi jucători crescuţi în propria pepinieră, 15 la număr. Nu ştiu când vom semna actele, depinde doar de dumnealui, şi doar aşa vom putea ieşi din criză. Altfel ne va fi foarte greu, riscăm chiar să tragem obloanele”, a comentat şeful „oţelarilor”.

Atât se ştie despre viitorul finanţator: nu-i gălăţean, nici implicat politic şi monitorizează Oţelul de peste un an de zile.
megastar
Site Admin
Site Admin

PreviousNext

Return to Sport