A Week Away: o comedie romantică siropoasă

Printre noutatile saptamanii pe Netflix figureaza A Week Away, o comedie muzicala pentru adolescenti realizata de catre Roman White si bazata pe credinta.

Will este un adolescent care comite jaf dupa jaf. Ultimul jaf comis i-a lasat optiunea de a alege intre inchisoare sau o colonie de vacanta, una din faimoasele Summer Camps americane. Alegand a doua optiune, adolescentul isi va ascunde statutul de adolescent recidivist noilor sai prieteni inainte de a descoperi ca o noua plecare este posibila pentru el si totul se intampla datorita iubirii lui Dumnezeu…

Deoarece Da, A Week Away apartine genului destul de raspandit in Statele Unite ale Americii, filmele crestine sau evanghelice. Drept urmare, toate cantecele regasite in aceasta comedie muzicala apartin repertoriului muzicii crestine contemporane americane. Domnul este prezent in fiecare fraza si in spiritele participantilor: minciuna este un pacat si Viata Vesnica exista. Drept urmare, cei care au alergie la acest tip de film sunt preveniti.
In ceea ce priveste latura religioasa aparte, A Week Away este departe de a fi o reusita. Coregrafiile sunt mai degraba banale si scenariul este unul cat se poate de clasic. La un moment dat Will il acuza pe Dumnezeu ca l-a lasat, ca a uitat de el, ca l-a lasat singur dupa moartea parintilor sai. Insa, deoarece miracolele exista, adolescentul problematic isi va gasi un prieten, o figura paterna in persoana proprietarului. In plus, simpatica Avery este cea care ii va arata calea mantuirii. Singurul punct pozitiv este acela ca ne aflam in prezenta unui film crestin, nu in fata unui film cu droguri, petreceri, tipic adolescentin. Aici ne vom multumi cu activitatile tipice din tabara in care se afla Will.

Pe scurt, in afara de a fi un film crestin destinat adolescentilor, A Week Away nu prea poseda prea multe argumente pentru a ne convinge.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *