Cele 7 pluginuri WordPress pe care le folosesc pe blog

De fiecare dată când instalez un WordPress nou, pasul următor este firește să-mi instalez mai întâi pluginurile WordPress pe care le folosesc cel mai des.

În momentul de față, pentru că acest blog este la început de drum, am fost nevoit să trec din nou peste acest pas destul de important și mi-am instalat cele 7 pluginuri pe care o să vi le prezint și vouă mai jos.

Pentru început acestea îmi sunt suficiente, însă sunt convins că, odată ce vor fi mai multe articole publicate și traficul/comunitatea va crește puțin, lucrurile se vor schimba și voi fi nevoit să mai adaug treptat, și alte pluginuri WordPress.

1. All 404 Redirect to Homepage

all 404 redirect to homepage

Folosesc de peste un an de zile pluginul All 404 Redirect to Homepage pentru a-mi redirecționa permanent toate link-urile ce nu funcționează către prima pagină a blogului. Am să vă explic într-un articol viitor de ce este atât de important acest plugin în SEO.

2. Classic Editor

classic editor

Cu peste 4 milioane de instalări, pluginul Classic Editor a devenit un must-have pentru cam toate siteurile care folosesc platforma WordPress. Trecerea la versiunea WordPress 5.0+ a venit cu un editor nou integrat, iar cei mai mulți au dorit varianta veche.

3. Font Awesome

font awesome

Efectiv nu pot să nu am în 2019 un meniu frumos, cu fel și fel de iconițe pentru diferite nevoi. Cu peste 1500 de iconițe gratis și peste 5000 premium, pluginul Font Awesome merită cu siguranță instalat și configurat rapid un meniu frumos cu el.

4. Contact Form 7

contact form 7

Cel mai folosit plugin WordPress pentru un formular de contact creat automat și care-ți trimite mail-uri de la vizitatori direct dintr-o pagină în căsuța ta de inbox se numește Contact Form 7 și este foarte simplu de folosit și personalizat în diferite moduri.

5. Really Simple SSL

really simple ssl

Astăzi totul este din ce în ce mai securizat, iar blogul sau site-ul tău are nevoie de SSL. Acum majoritatea firmelor de găzduire oferă SSL gratuit, însă o să te lovești de multe probleme în configurarea lui, așa că instalând pluginul Really Simple SSL, el se va ocupa automat de toată treaba asta și vei avea un site cu o conexiune sigură verificată.

6. Shutter Reloaded Plus

shutter reloaded plus

Shutter Reloaded Plus este un plugin WordPress foarte util pentru toată lumea și nu înțeleg de ce are doar 700 de instalări. Poate pentru că acest plugin este făcut de un român? Cine știe… Acest plugin îți permite să vezi imaginile dintr-o postare sau dintr-o pagină cu zoom și să navighezi ușor prin poze. Dați click pe orice imagine să vedeți.

7. Yoast SEO

yoast seo

Ultimul și nu cel din urmă, Yoast SEO – sau pluginul care te arată bine în motoarele de căutare. Cu o mulțime de opțiuni, cu ajutorul acestui plugin îți poți pune titluri și descrieri meta personalizate astfel încât Google să-ți indexeze paginile cu ce titlu și descriere vrei.

pluginuri wordpress utile

Ca și data trecută, dacă ai orice fel de nelămurire cu privire la aceste pluginuri, nu ezita să-mi lași un comentariu și te ajut cu cea mai mare plăcere să le configurezi cum trebuie.

De asemenea, nu mă supăr nici dacă-mi spui ce pluginuri ți se par cele mai utile, ce folosești cel mai des sau ce pluginuri cauți în mod special, găsim noi ceva.

You May Also Like

About the Author: Stelian Nicolae

Stelian este un iubitor al platformei WordPress și-și dorește să învețe mereu lucruri noi despre WordPress, Găzduire Web, Optimizare SEO și Blogging.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *