Cele mai bune plătite joburi din IT

Domeniul IT este unul vast, in cadrul caruia exista numeroase ramificatii spre care se pot orienta tinerii. Cei care tintesc direct spre cele mai bine platite joburi din domeniu, trebuie sa stie ca acestea sunt urmatoarele:

Specialist in baze de date
Specialistii in baze de date se ocupa zi de zi de oferirea unui sens a secventelor numerice. Ei pot lucra in numeroase tipuri de organizatii, de la institutii publice si pana la mari corporatii. Acest tip de job este extrem de cautat intrucat datorita dezvoltarii tehnologiei, in ultimii ani a avut loc o explozie de informatii, iar marile companii au nevoie de angajati care se ocupe in detaliu de studierea tuturor datelor. Pentru a obtine un astfel de loc de munca, tinerii trebuie sa aiba cunostinte foarte bune de matematica si, totodata abilitati analitice.

Dezvoltator de aplicatii pentru device-urile mobile
Dezvoltatorii de aplicatii pentru device-urile mobile se ocupa de crearea si realizarea designului pentru aplicatiile folosite pe telefoanele mobile sau pe calculatoare ori tablete. In prezent, internautii au devenit avizi dupa astfel de aplicatii si le folosesc aproape intreaga zi.
De aceea, companiile investesc foarte mult in angajatii care se ocupa de aceasta activitate.

Ahitect de ,,cloud”
Pentru ca cei ce utileaza device-uri mobile precum laptopuri si smartphone-uri sa aiba la dispozitie o varianta alternativa de stocare a fisierelor importante a fost inventat Cloud-ul. Arhitectii de Cloud se ocupa de design-ul acestei alternative, cautand mereu sa o imbunatateasca pentru cei cei o folosesc. Tinerii care doresc un astfel de job trebuie neaparat sa aiba o diploma de licenta in IT ori intr-un domeniu adiacent.

Locurile de munca mentionate mai sus sunt extrem de bine platite, inca de la entry-level. De asemenea, foarte bine remunerate sunt si urmatoarele joburi: managerul de Social Media, dar si specialistul in motoare de cautare. Asadar, tinerii au o multime de variante la dispozitie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *