Cele mai frumoase cinci muzee din Spania

Istoria Spaniei este bogată în evenimente și personalități. Acest lucru se reflectă prin intermediul numeroaselor muzee și galerii de artă care adăpostesc operele unor artiști cunoscuți în lumea întreagă precum Dali, Picasso sau Velasquez.

Muzeul El Prado din Madrid
Muzeul El Prado este fără îndoială cel mai frumos și mai cunoscut muzeu din Spania. Această clădire superbă construită în centrul capitalei spaniole adăpostește o colecție incredibilă de opere de artă ale celor mai importanți pictori din lume precum Goya, El Greco, Rubens sau Velaquez.

Muzeul Național de Artă Catalană, Barcelona
Situat în Palau Nacional de Montjuic, Muzeul Național de Artă Catalană beneficiază de un cadru magnific, panorme superbe asupra portului din Barcelona. Muzeul reunește colecții de artă medievală și modernă, cea mai celebră operă de artă fiind Femeia cu pălărie a lui Picasso.

Muzeul Guggenheim, Bilbao
Muzeul Guggenheim din Bilbao și-a deschis porțile în 1997. Conceput de către celebrul arhitect Frank Gerhy într-un stil futurist, interiorul muzeului este la fel de fascinant ca exteriorul, adăpostind o colecție de opere de artă moderne în constată evoluție.

Teatrul-muzeu Dali, Figueras
Celebrul artist Salvador Dali a creat cea mai mare operă de artă suprarealistă, în 1960 cumpărând și restaurând fostul teatru municipal din orașul său natal, Figueras, Catalunia. Exteriorul, decorat cu ouă imense pe ruinele ce delimitează clădirea, este la fel de curios ca interiorul.

Ciutat de les Arts i les Ciences, Valencia
Mai mult decât un muzeu, această clădire reprezintă un complex compus din mai multe clădiri ce fomează Ciutat de les Arts i les Ciences. Hemisferic adăpostește un cinematograf Imax și Muzeul Științelor care prezintă evoluția tehnologică și științifică de la origini până în zilele noastre. Oceanografic este un acvariu impresionant, Agora și Umbracle găzduiesc spectacole de tot felul. Distracție garantată pentru întreaga familie, atât pentru cei mici cât și pentru cei mari.

Un comentariu la „Cele mai frumoase cinci muzee din Spania

Faci un comentariu sau dai un răspuns?