Cum să devii matinal în doar câteva etape

Nu toata lumea se poate trezi cu usurinta dimineata. Pentru unii este o obisnuinta in timp ce pentru altii este un veritabil cosmar. Apasa pe butonul snooze pana cand ajung sa intarzie la munca doar pentru a mai castiga cateva minute de somn. Se trezesc epuizati si ajung sa regrete faptul ca s-au culcat atat de tarziu inainte cu o seara. Noi iti explicam de ce si cum sa devii matinala in cateva etape simple. Si, cand vei reusi acest lucru, cu siguranta vei fi mandra de tine.

Inainte de a merge la culcare. Pentru a te putea trezi usor dimineata trebuie sa depui cateva eforturi seara. In realitate, nu toate lucrurile se petrec dimineata. Iata cateva obiceiuri de adoptat pentru a beneficia de un proces de somn reusit si eficient.

Opreste televizorul inainte de a merge la culcare. Pentru a fi sigura de faptul ca vei avea parte de o noapte linistita si de un somn de calitate trebuie sa pui toate sansele de partea ta. Incepe prin a opri televizorul cu cel putin o ora inainte de a merge la culcare. De ce? Deoarece inainte de a te lasa mangaiata de bratele lui Morfeu nu faci decat sa transmiti un mesaj contradictoriu creierului tau – este intuneric insa lumina albastra a smartphone-ului sau cea emisa de televizor te mentin treaza ceea ce nu face decat sa intarze adormirea.

Creeaza-ti propria rutina de somn. Seara de seara repeta acelasi ritual pentru a-ti obisnui corpul si spiritul sa se relaxeze. O carte buna de citit, meditatie, un ceai…pregateste-ti relaxarea.

La trezire. Alege muzica potrivita pentru trezire. Daca esti genul de persoana care trebuie trezita cu blandete atunci opteaza pentru o sonerie a alarmei personalizata in functie de gusturile tale, care iti corespunde, melodia a preferata spre exemplu.

Nu mai da snooze. Daca ai impresia ca daca tot apesi pe butonul de snooze vei castiga cateva minute in plus de somn si vei fi mai fresh te inseli. Acest lucru nu face decat sa te oboseasca si mai tare.

Pune telefonul departe de pat. Daca snooze-ul este cel mai aprig dusman al tau dimineata atunci pune telefonul la cativa pasi de pat. Astfel, vei fi nevoita sa te ridici sa opresti alarma. Cea mai mare realizare de dimineata a fost facuta, esti in picioare.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?