Cum să-ți faci un blog pe WordPress

Știți ce? Tocmai am terminat de configurat blogul și mă gândeam cu ce articol să încep. Ce să scriu prima oară pe blogul meu?

Așa am decis să încep cu un tutorial cât mai scurt și pe înțelesul tuturor despre cum îți poți faci singur un blog cu ajutorul lui WordPress.

Pentru început am zis să dau o căutare pe Google după fraza ”cum să-ți faci un blog wordpress” și să văd puțin cine este pe prima pagină și ce tip de conținut oferă aceștia…

cautare google blog wordpress

Sincer să fiu nu mi-a plăcut ce am găsit acolo, și am să vă spun și de ce:

  • În primul rând toate articolele de acolo promovează fie o firmă de înregistrat domenii, fie o firmă de găzduire web. De regulă cam toate recomandările de găzduire web și înregistrare domenii sunt la un preț exagerat de mare pe lângă ceea ce oferă serviciul în sine, asta pentru că ei recomandă firme de hosting proaste pentru câștiguri proprii – bani.
  • În al doilea rând, informație multă și inutilă pentru un lucru pe care-l faci efectiv într-o singură secundă! Aici s-a ajuns și ăsta este adevărul. Îți poți crea un blog pe WordPress într-o secundă!

Așadar, iată cum îți creezi un blog pe WordPress

Cred că știți cu toții ce vă trebuie, ați auzit cu siguranță având în vedere că vreți să vă creați un blog online rapid.

Acestea fiind spuse, după ce avem găzduirea web și domeniul cumpărat, trebuie să setați nameserverele (pe care firma de hosting le oferă imediat după ce cumpărați un pachet de găzduire) în contul firmei de la care ați cumpărat domeniul.

După ce am făcut ”lipeala” dintre domeniu și găzduire, urmează să vă logați în cPanel – panoul de control și să instalați platforma de blogging WordPress.

  • Instalare Automată

    Pentru a instala automat și rapid WordPress, caută iconița cu numele Softaculous în cPanel și de acolo o să te descurci cu siguranță și cam asta este. Ai creat un blog.

  • Instalare Manuală

    Aici situația se complică, însă dacă vrei să-ți creezi un blog pe WordPress prin metoda manuală, adică să urci fișierele WordPress în folderul public_html. După care să creezi o bază de date și un utilizator și să conectezi acel utilizator la baza ta de date. Iar după ce faci acest lucru, ai creat un blog.

instalare blog wordpress

Deci este simplu să-ți faci un blog cu ajutorul lui WordPress. Despre lucruri mai avansate o să tot scriu începând de astăzi – acesta fiind și primul articol pe care-l public.

Pentru orice întrebare sau nelămurire legată de WordPress, nu ezita să-mi lași un comentariu pentru că răspund în maxim 24 de ore. O să vă ajut pe toți cu cea mai mare plăcere până când reușiți să vă puneți la punct blogul.

You May Also Like

About the Author: Stelian Nicolae

Stelian este un iubitor al platformei WordPress și-și dorește să învețe mereu lucruri noi despre WordPress, Găzduire Web, Optimizare SEO și Blogging.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *