Fasolea edamame, fasolea boabe miraculoasă din Japonia

Ai auzit până acum de fasolea edamame? Este vorba despre o varietate de fasole japoneză foarte bogată în proteine de calitate şi foarte des folosită în bucătăria tipic japoneză pentru a veni cu un plus de savoare pentru toate preparatele.

Dacă nu ai auzit până acum de această legumă, foarte rău. Trebuie să ştii că este un aliment pe care ar trebui să îl consumi mai des. Fasolea edamame este o legumă care constă în boabe tinere de fasole soia, culese sub formă de păstăi. Japonezii o consumă fie sub formă de aperitiv alături de bere, dar şi sub formă de garnitură.

Fasolea edamame are un nivel foarte scăzut de calorii şi de materii grase deci este leguma ideală pentru un regim echilibrat care poate contribui la ameliorarea stării de sănătate. Este foarte bogată în proteine de calitate şi în fier de origine vegetală deci cel mai bun aliat al vegetarienilor pentru a compune cele mai variate meniuri fără carne. Alături de cereale, de legumele verzi şi de lămâie sau pătrunjel sunt cele mai delicioase.

Fasolea edamame conţine şi calciu, un nutrient indispensabil pentru dezvoltarea oaselor, pentru sănătatea dinţilor şi a gingiilor, mai ales la persoanele mai tinere.

Dar asta nu este totul. Această varietate de fasole boabe mai conţine alte elemente nutritive precum vitamina B, zinc, fier, fibre, dar şi omega 3 sau 6. Şi datorită nivelului ridicat de acizi graşi esenţiali, fasolea verde este ideală pentru a scădea nivelul de colesterol rău, riscurile de a suferi de boli cardiovasculare dar şi pentru a ameliora funcţionarea sistemului cardiovascular.

Fibrele conţinute de fasolea edamame sunt cele mai bune pentru a diminua senzaţia de foame şi pentru a facilita absorbţia de nutrienţi. Un alt motiv pentru a folosi fasolea edamame în cât mai multe reţete- bogăţia lor în antioxidanţi. Deci te ajută să lupţi contra radicalilor liberi şi să protejezi organismul de eventualele atacuri.

Mai stai mult pe gânduri?

Un comentariu la „Fasolea edamame, fasolea boabe miraculoasă din Japonia

Faci un comentariu sau dai un răspuns?