Problema banilor

Oamenii sunt de două feluri. Cei care strâng bani continuu și nu au niciodată și cei care cheltuie fără oprire și au întotdeauna. Aici e deja ceva ce nu pot să înțeleg. Eu nu cred că mă pot asocia niciunei categorii, încă, dar voi?

Sutn acele persoane, așa mai puțin darnice, dacă e ok să le spun așa, care strâng o viață întreagă și nu au niciodată. Oare ce fac cu toți banii? Unii știu că îi investesc, se explică, dar chiar cunosc persoane care strâng, își iau chiar și de la propria gură, dar tot nu au niciodată nimic. Unde țin banii, ce fac cu ei? Pentru când îi păstrează? Înțeleg că dacă ai copii, la o anumită vârstă strângi pentru ei, dar dacă nu ai și deja ia trecut de tinerețe?

Dar acele persoane care cheltuie totul, se împrumută, merg în excursii, cum reușesc să trăiască? Eu cred că nu aș suporta gândul să am o datorie față de cineva și să nu o plătesc, în schimb alegând să merg undeva. Nici nu cred că mi-ar plăcea o viață plina de excursii, vizite, o viață în care să fiu mai mult plecat decât acasă.

Îmi place să strâng bani, dar nu de dragul de a avea, ci să strâng pentru ceva anume. O mașină, un telefon, sau chiar un apartament. Dar fiecare la rândul său. Dacă lucrez cu jumătate de normă sigur nu voi strânge pentru un apartament. Așa nici copiii mei nu-l vor avea.

Nu știu cât sunt de avar, dar nu mă consider. Dăruiesc când e cazul, dar nu în exces. Nu prea sunt de-acord să dau din ceea ce câștig unei persoane care nu se străduiește să câștige. Eu cred că am dreptate cu asta. Cine ar munci pentru altcineva. Nu mai suntem în comunism, acum fiecare e pentru el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *