Secretele unui smoothie bowl delicios

Dacă ai un cont pe Instagram sau Pinterest, cu siguranţă că ai auzit până acum de nebunia smoothe bowl, cel mai trendy preparat pentru micul dejun. Mai sănătos decât granola, mai fructat decât muesli şi pur şi simplu mul mai drăguţ şi mai estetic decât orice alt preparat, smoothie bowl, bolul cu smoothie este foarte delicios şi foarte uşor de preparat.

Deci ce trebuie să faci pentru a prepara un smoothie bowl delicios?

Principala parte- fructele. Cel mai bun truc- amestecă texturile. Partea lichidă poate să fie amestecată cu rondele de banane, cu căpşuni, coacăze sau cu fructe mai exotice precum kiwi sau ananas. Unele reţete propun chiar un veritabil amestec dulce-sărat cu spanac sau cu varză kale. Un veritabil concentrat de vitamine cu alte cuvinte. Poţi miza şi pe fructele roşii, pe caise, pe piersici, mango sau avocado.

Dacă vrei să obţii o textură mai subtilă, mai cremoasă şi mai dulce, foloseşte un iaurt grecesc. Dar nu numai, mai poţi miza şi pe laptele de migdale sau de soia.

Cerealele precum muesli, fulgii de ovăz sau granola se pot integra şi ele în reţetele de smoothie bowl. Dar şi seminţele de chia, de dovlecel, de susan sau de floarea soarelui. Oleaginoasele şi fructele uscate sunt delicioase şi pline de beneficii. Foloseşte deci nuci, nucă de cocos răzuită, prune, curmale sau smochine dar şi ierburi şi condimente pentru asezonare- mentă, scorţişoară sau ghimbir.

Poţi veni şi cu o notă gurmandă suplimentară, folosind în bolul cu smoothie migdale, muguri de pin, goji, maca sau nuci de caju. Poţi folosi orice tip de topping divers şi clasic, pentru a sublima şi pentru a decora bolul cu smoothie. Cu o singură condiţie- cea de a combina cât mai savant savorile, bineînţeles.

Pe scurt, poţi folosi aproape orice. Frunze de spanac, polen, orice pentru ca acesta să fie delicios, plin de vitamine şi de antioxidanţi, dar şi delicios.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?