Semne că ai o intoleranță la gluten

Se estimeaza ca in jur de 6% din populatie sufera de intoleranta la gluten fara sa sufere insa de o boala celiaca. Oare este si cazul tau?

Balonari. Daca ai dificultati in a digera glutenul, te vei confrunta cu siguranta cu balonari si cu o sensibilitate alimentara. Deci daca ai cel mai adesea abdomenul inflamat si daca te doare iar lucrurile se agraveaza atunci cand consumi alimente care contin gluten, inseamna ca suferi de o intoleranta la gluten.

Dureri abdominale. In jur de 83% din persoanele care sunt intolerante la gluten, resimt o durere abdominala atunci cand le consuma. Daca este si cazul tau, ar trebui sa notezi tot ceea ce mananci si care sunt problemele pe care le cauzeaza acestea. Poti identifica astfel mai usor alimentele care te afecteaza cel mai tare.

Creier in ceata. Intoleranta la gluten nu afecteaza doar intestinele. Poate provoca de asemenea confuzii si o senzatie de ceata la nivel cerebral. Anumite persoane chiar au pierderi de memorie si stau foarte mult pentru a-si cauta cuvintele.

Oboseala. Te simti foarte obosit in ciuda celor 8 ore de somn? Studiile au ajuns la concluzia ca intoleranta la gluten poate sa scada nivelul de energie la anumite persoane. Cele care sufera boala celiaca, se simt cel mai adesea coplesiti de o senzatie de letargie. Acest lucru se datoreaza malnutritiei si anemiei provocate de absorbria intestinala incompleta a nutrentilor.

Constipatie si diaree. Sa ai scaune anormale din cand in cand nu este nimic ingrijorator. Dar o schimbare radicala poate sa indice o probleme legata de intoleranta la gluten, de care trebuie sa vorbesti cu medicul.

Dureri de cap. Cei care sufera de boala celiaca sau de intoleranta la gluten pot sa sufere de migrene care se concentreaza mai ales int-o singura parte a capului. Se poate adauga aici stari de greata si o hipersensibilitate la lumina si la zgomot.

Pierdere in greutate involuntara. Cei care sufera de intoleranta la gluten, se pot confrunta cu o pierdere in greutate din cauza incapacitatii intestinului gros de a absorbi nutrientii.

Pielea uscata. Cei care au intoleranta la gluten au pielea uscata, eruptii cutanate, eczema si acnee.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?