Smartphone-uri Realme: înțelege gama pentru a-l alege pe cel mai bun

Relativ recenta pe piata smartphone-urilor, gama Realme se bucura de un real succes. Va spunem tot ce stim despre aceasta gama si va recomandam cele mai bune produse.

Xiaomi a fost multa vreme o marca de referinta atunci cand a venit vorba despre a propune telefoane la cel mai bun raport calitate/pret. Insa, asta a fost inainte. Deoarece acum exista Realme. Lansata in Franta si in Europa in 2019, gama Realme s-a facut rapid remarcata si a pus punct hegemoniei lui Xiaomi, nu doar in ceea ce priveste telefoanele din gama mid range ci si in ceea ce priveste preturile mai ridicate. In cele ce urmeaza va prezentam cele mai bune telefoane ale marcii.

Realme 6. Comercializat din primavara anului 2020, Realme este un smartphone din gama entry level oferit de Xiaomi. Este succesorul lui Realme 5 de anul trecut. Dupa parerea noastra, este cel mai bun telefon oferit de Realme. Nu datorita unei fise tehnice iesite din comun ci pentru un raport calitate/pret excelent, mai bun si decat cel oferit de Xiaomi. Propus la un pret de 229 de euro, acest smartphone este pur si simplu imbatabil. Principala sa caracteristica este prezenta unui ecran LCD de 90 Hz. Este, actualmente, singurul smartphone la un pret de sub 250 de euro care propune un ecran cu o rata de refresh de 90 Hz, in mod traditional rezervata telefoanelor din gama premium. Ecranul este de 6,5 inchi.

Un alt punct forte al lui Realme 6 este procesorul Mediatek Helio G90T care ofera peformante interesante la acest tarif deoarece utilizatorul poate juca jocuri 3D fara probleme. Modulul foto prezinta un senzor principal de 64mpx.

Realme 6 Pro. Realme 6 a fost declinat si intr-o versiune Pro imbunatatita, cu doua schimbari principale : un procesor Qualcomm in loc de Mediatek si un modul foto mai reusit. Mai notabila este imbunatatirea din domeniul foto, adica adaugarea unui « telefoto » 2x pentru cei care vor sa faca zoom si al unui al doilea senzor foto in partea din fata. Un castig de polivalenta cu alte cuvinte apreciabil. Ecranul 90 Hz se pastreaza, este putin mai mare, de 6,6 inchi, tot LCD si tot FHD+.

Realme X50 Pro 5G. La fel ca orice versiune Pro, are un frate clasic, X50. Comercializat initial la un pret de 600 de euro, raportul calitate/pret ramane cu toate acestea intact. Chiar daca pretul este putin mai ridicat, performantele sunt excelente. Are multe caracteristici entru a fi considerat un veritabil flahship killer al anului 2020. Dpa cum ii spune si numele, X50 Pro este compatibil 5G ceea ce face din el cel mai ieftin telefon care propune tehnologia 5G. Un lucru care permite prezenta unui Snapdragon 865, extrem de performant. Ecranul AMOLED beneficiaza de un rate refresh de 90 Hz si se intinde pe o diagonala de 6,44 inchi ceea ce face din el un terminal relativ compact. Camerele foto ar putea fi mai bune pentru acest tarif. Insa, autonomia este generoasa si incarcarea rapida eficienta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *