Vindecă diferitele afecțiuni cu ajutorul dietei Seignalet

O reîntoarecere la alimentația ancestrală, asta promovează dieta Seignalet, cunoscută pentru faptul că este capabilă să vindece un număr mare de afecțiuni. Concepută pentru a vindeca nu pentru a topi kilogramele în plus, iată care sunt principiile dietei Seignalet.

Doctorul Jean Seignalet a fost primul care a evocat ideea apariției unei a treia medicine, după medicina clasică și medicina alternativă. După părerea lui, corpul uman nu este adaptat să digere un număr mare din alimentele curente iar unele metode de gătit sunt nocive pentru sănătate. Iată principiile fundamentale ale dietei Seignalet.

Laptele de origine animală trebuie să fie suprimat din alimentație precum și toate produsele derivate: lactate, brânzeturi, unt și smântână. Pentru doctorul Seignalet, laptele de origine animală are drept funcție principală îngrășarea puilor de animale în doar câteva luni. Sunt extrem de alergene, conțin mult prea mult calciu și mulți hormoni. Or, la vârsta adultă, unele persoane nu mai produc lactoză, enzima responsabilă de descompunerea lactozei. Prin urmare, laptele nu mai este digerat.

Cerealele asa-zise moderne se vor exclude din alimentație. Adică grâul, porumbul, secara, orzul, ovăzul, alacul și kamutul. Toate aceste cerale conțin gluten în afară de porumb ceea ce crește riscul apariției unor intoleranțe.

Se vor exclude produsele ce necesită o temperatură de gătit de peste 110 grade. Peste această temperatură apar o serie de compuși chimici pe care organimsul nu știe să îi asimileze. Gătite sub această temperatură alimentele nu își mai pierd nutrienții, își conservă vitaminele și antioxidanții.

Dieta Seignalet autorizează consumul de carne și mezeluri, de ouă însă moderat. Se pot consuma legume verzi, gătite la abur, soia, crudități și fructe proaspete sau uscate. Și oleaginosele sunt permise precum și mierea, orezul, susanul, leguminoasele. Cafea și ceai se poate consuma în cantități moderate.

Dieta Seignalet are efecte benefice asupra unui număr mare de afecțiuni precum poliartrită, reumatism, scleroză în plăci, boala celiacă. Această dietă luptă împotriva cancerului, migrenelor, psihozelor maniaco-depresive, diabetul de tip 2, depresia nervoasă, psoriazis, urticarie sau astm.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?